Saç Ekimi
Saç Ekimi
VIP Saç Ekimi
FUE Saç Ekimi
DHI Saç Ekimi
Robotik Saç Ekimi
Sedasyonlu Saç Ekimi
TDF Saç Ekimi
Saç Ekimi
Saç Ekimi
VIP Saç Ekimi
FUE Saç Ekimi
DHI Saç Ekimi
Robotik Saç Ekimi
Sedasyonlu Saç Ekimi
TDF Saç Ekimi
DHI saç ekimi, saçlarındaki dökülmelerden dolayı kellik problemi yaşayan kişilerin başvurduğu saç ekimi yöntemlerinden bir tanesidir. DHI saç ekimi yani Direct Hair Implantation özellikle 2016 yılından itibaren kullanılmaya başlanan oldukça yeni bir tekniktir. Kişilerde çeşitli nedenlerden dolayı saç dökülmeler meydana gelebilmektedir. Söz konusu saç dökülmelerinin sebebi her ne olursa olsun DHI saç ekimi ile yepyeni saçlara kavuşmak mümkün hale gelmiştir. Kalem tekniği olarak da adlandırılabilen DHI saç ekimi tekniğinde implanter ya da choi adı verilen özel medikal kalemler yardımı ile saç ekimi gerçekleştirilmektedir. DHI saç ekimi tekniğinde kullanılan kalemler aracılığı ile kanal açma işlemi ile toplanan saç köklerinin yerleştirilmesi işlemi aynı anda gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede saç köklerinin dış ortamda bekleme süresinde ciddi bir azalma meydana gelmektedir.
Günümüzde estetik anlamda rahatsızlık duyulan konulardan biri saç dökülmesi ve buna bağlı olarak yaşanan seyrek saç görünümüdür. Başta erkekler olmak üzere bu görünümden rahatsızlık duyanlar için geliştirilmiş saç ekim yöntemleri ile seyrek saç sorunu artık geride kalıyor. Saç ekim yöntemlerinden biri olan ve günümüzde en sık tercih edilen işlem DHI saç ekimi, diğer yöntemlere oranla birçok avantaj sunmaktadır. Bu içeriğimizde başta Dhi saç ekimi nedir? sorusu olmak üzere DHI saç ekimi fiyat ve uygulama içeriği hakkında bilgiler sunmaktayız.
DHI saç ekiminde öncelikle bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Daha sonra ise donör olarak belirlenen saç kökleri klasik saç ekimi tekniğinde olduğu gibi tek tek toplanır. Toplanan saç kökleri yai greftler tek tek saç ekimine hazır hale getirildikten sonra özel medikal kalemler yardımı ile saç ekimi yapılacak bölgeye yerleştirilir. Bu medikal kalemler oldukça sivri ve ince bir uca sahip olduğu için saç köklerini bölgeye kolayca yerleştirebilmektedir.
Kişiye sunduğu birçok avantaj sebebiyle DHI tekniği ile saç ekimi nasıl yapılır? konusu hastalar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Dhi saç ekimi nasıl yapılır konusuna geçmeden önce bu işlemin belli koşullar altında alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği bilinmelidir. Yapılan ön muayene sonrası saç ekimine uygunluğunuz onay alırsa tedavi sürecine başlanır. Öncelikle saç kökleri incelenerek detaylı muayene yapılır ve durum saptanır. Ardından lokal anestezi altında işlem başlatılır ve sağlıklı saç folikülleri, kanal açılmadan ekilecek bölgeye uygulanır.
DHI yöntemi ile saç ektirme işlemi yapmayı düşünen hastalar için DHI saç ekimi yöntemi aşamalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
Yeni nesil saç ekim yöntemlerinden biri olarak ifade edilen DHI saç ekimi, birçok kolaylığı beraberinde getirmektedir. Uygulama sırasında ve sonrasında sağladığı kolaylıklar göz önüne alındığında DHI saç ekiminin avantajları arasında;
Birçok avantajının yanı sıra her işlemde olduğu gibi bazı dezavantajlar dhi saç ekiminde görülebilir. DHI saç ekimi dezavantajları arasında;
Günümüzde seyrek saç problemi birçok kişide karşımıza çıkıyor olsa da bu kişiler arasında herkesin saç ekimine uygun olmadığını belirtmeliyiz. Bu kapsamda DHI saç ekimi için gerekli kriterleri karşılayan saç ekimine uygun kişiler aşağıdaki gibidir;
Uygulama sonrası herhangi bir komplikasyonla karşılaşmamak adına DHI saç ekimi şartlarının sağlanması ve saç ekimi için uygun koşulların hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde şartlara uymayan hastalara DHI saç ekimi yapılamaz. Daha detaylı ele alındığında DHI saç ekiminin yapılamayacağı kişiler arasında;
Tüm saç ekim işlemlerinde olduğu gibi DHI saç ekiminin sonuçlarını alma süresi kişiden kişiye göre değişmektedir. İşlem sonrası iyileşme süresi ortalama 10 günde tamamlanırken iyileşme süreci sonrası ekilen saçlar dökülmeye başlar. Dökülme sürecinden itibaren 3 ay boyunca dinlenmeye çekilen saçlar 3 ayın sonunda yavaş yavaş çıkmaya başlar ve hasta, DHI saç ekiminin sonuçlarını görmeye başlar.
Uygulama sonrası yüksek derece verim alabilmek veya herhangi bir komplikasyonla karşılaşmamak adına DHI saç ekiminden sonra dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Bunlar;
DHI saç ekim işlemlerine uygun koşulların oluşabilmesi için aşağıda belirtilen DHİ saç ekimi öncesi hazırlık kriterlerine dikkat edilmelidir;
DHI saç ekim işlemi yaptıracak hastaların en sık araştırdığı konuların başında işlem sonrası ne zaman normale dönülür? sorusu geliyor. Özellikle yoğun iş temposuna sahip hastalar, en kısa sürede günlük hayatına dönebilmeyi beklemektedir. Sahip olduğu uygulama kolaylıkları ile birlikte DHI saç ekimi sonrası iyileşme süreci son derece hızlıdır. Operasyon sonrası saç derisinde meydana gelebilecek kabuklanma ve dökülmeler, birkaç gün içerisinde toparlar ve kişi, hızlı bir şekilde yaşamına devam ederken yeni saçların ortaya çıktığı dönemde herhangi bir zorluk yaşamaz.
DHI saç ekimi vb. uygulamalarda dikkat edilmesi gereken ilk nokta, güvenilir bir sağlık merkezinde alanında uzman doktorlar tarafından hizmet almaktır. Aksi takdirde uygulama sonrası bazı komplikasyonlar meydana gelebilir. Başarılı olmayan DHI saç ekimi sonuçları ve saç ekimi yöntemi komplikasyonları arasında;
Bu vb. komplikasyonların oluşma ihtimalinin çok düşük olduğu bilinmelidir.
Dhı saç ekim işlemi sonrası dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu, duş ve hijyen olmalıdır. Özellikle iyileşme sürecinde son derece hassas olunması gereken bu konuda doktorunuz size detaylı bilgi verecektir. Ancak genel olarak bakıldığında saç ekim sonrası normal duş alınması için belli bir süre geçmesi gerekebilir. Bu süre zarfında duş alırken saç derisinde nazik hareketlerle masaj yapılmalı ve temizlik için özel bir şampuan kullanılmalıdır.
Günümüzde farklı ihtiyaç ve beklentilere cevap vermek üzere çeşitli saç ektirme işlemleri geliştirilmiştir. Bu işlemlerden öne çıkanlar ise DHI saç ekimi ve FUE yöntemi oluyor. Peki DHI saç ekimi yöntemi ile FUE yöntemi arasındaki farklar nelerdir?
Belli bir maliyet, zaman ve enerji sarf ettikten sonra her hasta, saç ekim işlemi sonrası kalıcı bir görüntü talep eder. Bu kapsamda DHI saç ekiminin kaç yıl dayanacağı hastalar tarafından merak konusudur. Bu süre uygulama kalitesine ve ekim yapılan alanın özelliklerine bağlı olarak değişmekle birlikte, saç ekimleri genellikle 5 yıl süre ile dayanmaktadır. Elbette bu süre son derece kişisel olup net bir süre verilmesi söz konusu değildir.
Hastaların bir süre dikkatli ve sabırlı olması gereken saç ekimi sonrası ilk iki gün son derece önemlidir. Belli bir miktar zorluk yaşanabilen bu iki gün sonrasında hasta artık rahatlamaya ve günlük yaşamına sorunsuzca devam etmeye başlar. İkinci günün sonunda yapılan kontrol ve doktor gözetimindeki yıkama sonrası iyileşme sürecine geçiş yapılır. Bu süreçte;
İlk iki hafta yoğun bir iyileşme dönemi söz konusudur. Bu dönemde, uygulama sonrası oluşan kabuklar dökülmeye başlar, oluşan yaralar iyileşir. İlk 15 gün sonrası iyileşme dönemindeki hassas dönem geride kalmış olur.
DHI saç ekim sonrası ilk birkaç ay, şok dökülmelerin yaşandığı dönemdir. Hasta, bu dönemde sabırlı olmalı, yaşanan dökülmeler sonrası endişeye kapılmamalıdır. Yaşanan şok dökülmeler, yeni saçların habercisi olarak görülmelidir.
Şok dökülmelerin ardından gelen ilk 3 – 6 ay arasında saç kökleri yerlerinde güçlenmeye başlar. Güçlenen saç kökleri sonrası ilk uzama belirtileri görülür.
Uygulama sonrası 1 seneye yaklaşılan bu dönemde artık saçlarınız uzamış ve yeni görüntüsüne kavuşmuş olur. Hastaların beklentilerini karşılayan bu dönemde saçlar, şekil alabilecek düzeyde uzamış ve gür hali ile herkesi kendine hayran bırakan bir görünüme sahiptir.
Seyrek ve dökülmüş saç görünümü denildiğinde her ne kadar akla gelen ilk hastalar erkek olsa da, kadınlarda dhi saç ekimi uygulamalarından yararlanabilir. Tıraşsız saç ekimi yöntemi olarak bilinen DHI yöntemi sayesinde kadın hastalar, sahip oldukları görünümden ödün vermeden saç ekim hizmeti alabilir.
Saç ekimi öncesi sonrası fotoğraflar göz önüne alındığında birçok hasta, saç ekim işlemlerine rağbet göstermektedir. Ancak bu süreçte hastanın aklına takılan birçok nokta söz konusudur. Bu kapsamda DHI saç ekim yöntemi hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları aşağıdadır;
Tüm saç köklerinin yeni saç üretebilmesi ortalama 120 gün sonrasında olduğundan ortalama 3 ay sonrasında saçların uzamaya başlar. Bununla birlikte her ay 1 cm uzama görülür. DHI yöntemi sonrası 1 seneye yaklaşıldığında ise saçlar ortalama 6 – 7 cm uzamış olur.
Saç ekim işlemlerinde uygulanan lokal anestezi sayesinde hasta, tedavi sürecinde herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. İşlem sırasında TV seyderek, gazete, kitap okuyarak ya da müzik dinleyerek konforlu bir zaman geçirebilir.
DHI uygulamasında kullanılan greft sayısı, donör bölgesiyle ilgilidir. Donör bölgesi olarak genelde ense kökü tercih edilmekte olup buradaki yoğunluğa bağlı olarak DHI saç ekimi greft sayısı 6000’e çıkabilir.
DHI işlem süresi, ekim yapılacak kök sayısına bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 10 – 12 saat arası bir işlem süresi söz konusudur.
Her iki işlem türü de kendi içinde farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bu sebeple FUE yöntemi mi DHI yöntemi mi sorusuna net bir cevap verebilmek mümkün değildir. Hangi uygulamanın sizde etkili olacağına karar vermek için doktorunuzla görüşebilirsiniz.
DHI saç ekiminin diğer saç ekimi türlerine göre kişilere sağladığı faydaları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart