Kollardaki gevşemeler; yaşlılık, aralıklı kilo verme ve yer çekimine bağlı olarak kol arka ve iç kısmında sarkıklıklar meydana gelir. Sarkıklık ile birlikte birikmiş olan yağ dokusunun toparlama (germe) işlemidir. Kol germe ameliyatı (Brachioplasty) tek başına yapılabileceği gibi diğer vücut kontur düzeltme ameliyatları (karın germe, göğüs küçültme veya büyütme ve bacak germe) ile birlikte de yapılabilmektedir.
Kol Germe Ameliyatı Çeşitleri
Kol estetiği, deri kalitesinin iyi olduğu ve sarkıklığın olmadığı durumlarda, yani sadece yağ birikiminin fazla olduğu olgularda liposuction (lazer ile yağ alma) ile başarılı sonuç elde edilir. Ancak fazla yağ dokusu ile birlikte deri sarkıklığı var ise liposuction tek başına yetersiz olacaktır. Bu gibi durumlarda kol germe ameliyatı yapılmalıdır. Kol germe ameliyatı genel anestezi altında yapılabileceği gibi lokal anestezi altında da yapılabilmektedir. Kol iç ve arka kısmında (sarkık bölgede) elips şeklinde bir kesi yapılarak sarkık deri ve fazla olan yağ dokusu eksize edilir. Aynı seansta gerekirse kolun diğer bölgelerine lazer ile liposuction da yapılır.
Kol Germe Ameliyatında Kullanılan Anestezi Yöntemi
Ameliyathane ortamında, genel anestezi altında gerçekleştirilir. Kesi yeri içten iki tabaka şeklinde dikilir, ameliyat sonunda kol yumuşak bir pansumanla sarılır. Doktorun önereceği korseyi 2-3 hafta kullanmalısınız. İşlemden yaklaşık 1-2 saat sonra hasta evine gidebilir. Ertesi gün sargılar açılarak ameliyat bölgesi kontrol edilir ve hasta üç hafta süre ile özel kol korsesi giyer. Hastaya kollarını yüksek tutması önerilir ve üçüncü haftadan sonra kol hareketleri dışında spora başlanabilir.